2011. november 19., szombat

Kertünk

A kert most még nem úgy néz ki, ahogy mi szeretnénk. Egyenlőre még csak próbáljuk elvégezni a legszükségesebb munkákat, az átalakítást csak jövő tavasszal fogjuk igazán elkezdeni. 
A kert előnye, hogy rengeteg bokor található benne és a fák viszonylag fiatalok, ezért még nagyobb károsodás nélkül átültethetőek. 
Ami nem tetszik a kertben, hogy négyszögletes ültetési rend, ami nem praktikus és manapság már nem trendi. Van sok virág, de nem igazán érvényesülnek, én inkább szigetszerűen ültetném őket. Praktikus szempontból a sok bokor és fa kerülgetése a fűnyíróval nagyon időigényes és nem is lehet igazán szépen nyírni körülöttük a füvet.




Szeretnénk kialakítani a terasz előtt egy pihenőhelyet tűzrakóval, asztallal, rönkökkel. Mivel a telek enyhén lejt, ezért nem lehet sehol felállítani egy gyerekmedencét, de még egy asztalt sem. Emiatt több növényt, bokrot ill. fát át kell ültetni, így nyerhetünk egy nagyobb, összefüggő, üres részt, amit szintbehozás után valamilyen módon szeretnénk burkolni. Erre valószínűleg tavasszal fog sor kerülni.